Toplinski val popušta, evo kada nas očekuje zahlađenje

Vijesti 15. srp 202418:02 0 komentara
Grgo Jelavic/PIXSELL

DHMZ-ova karta kaže kako će već u srijedu biti lakše. U Dalmaciji će temperatura biti oko 34, u središnjoj Hrvatskoj 32, odnosno 33, dok će na istoku još u srijedu biti vruće - oko 35. A temperature će ovaj tjedan ići i niže od toga.

Toplinski val, čini se, mogao bi uskoro popustiti. Barem malo i barem u nekim dijelovima zemlje. Prema dugoročnijim prognozama, pred nekima su ipak nešto niže temperature, prenosi Večernji list.

No još sutra moramo izdržati, bit će toplije nego danas, odnosno sunčano, vruće, ponegdje i vrlo vruće.

Od sredine dana u unutrašnjosti lokalno pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u istočnim krajevima mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura ide 38 °C.

Upaljeni su i meteoalarmi do petka. Sutra većina zemlje u crvenom, s vrlo velikom opasnošću.

DHMZ-ova karta kaže kako će već u srijedu biti lakše. U Dalmaciji će temperatura biti oko 34, u središnjoj Hrvatskoj 32, odnosno 33, dok će na istoku još u srijedu biti vruće – oko 35.

Slično i u četvrtak, a u petak i na istoku najviša dnevna 32. Karta za nedjelju pokazuje zelenu boju za dobar dio Hrvatske, što označava kišu.

Na istoku će biti 35 stupnjeva, u Dalmaciji najviše 32, a u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj maksimalno 25.

Dugoročna vremenska prognoza ide samo do nedjelje pa ne možemo sa sigurnošću reći je i zaista riječ o osvježenju koje će potrajati, ili nam se opet idućeg tjedna vraćaju paklene vrućine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!