Turist ostao šokiran cijenom ručka na Lošinju: “Srećom, već je progutao zadnji zalogaj kad je vidio račun”

Vijesti 09. srp 202410:53 11 komentara
Borna Filic/PIXSELL

"Za dvije osobe platio sam 148,75 eura, što je nevjerojatno skupo", otkrio je Bečanin austrijskom portalu Heute. Na računu su se našli riba prve klase, dvije porcije blitve, jedna porcija pomfrita, kruh, tri Aperol Spritza i boca mineralne vode.

Posljednjih dana brojni austrijski, njemački i slovenski mediji pišu da je Hrvatska postala preskupa za odmor. Tisuću eura po tjednu po osobi košta odmor na Jadranu, izračunali su u jednom austrijskom dnevnom listu, Slovenci na POP TV-u izvještavaju da su poskupjeli i restorani i trgovine, a njemački statističari da su od Hrvatske jeftiniji Španjolska i Portugal i Grčka.

“148,75 eura za dvije osobe – nevjerojatno skupo”

“Nakon inflacije, uvođenja eura i sve veće popularnosti, Hrvatska je očito postala skupa destinacija na Jadranu”, piše austrijski portal Heute, kojemu se javio Bečanin nezadovoljan cijenama u Malom Lošinju.

Naime, tijekom svog odmora na prekrasnom otoku Lošinju Bečanin se šokirao cijenom večere u jednom restoranu blizu luke, prenosi Večernji list.

“Za dvije osobe platio sam 148,75 eura, što je nevjerojatno skupo”, izjavio je. Na računu su se našli riba prve klase, dvije porcije blitve, jedna porcija pomfrita, kruh, tri Aperol Spritza i boca mineralne vode.

“Srećom, već je progutao posljednji zalogaj kad mu je dan račun”, komentira Heute, dodajući da iako muškarac nije mogao sakriti svoje iznenađenje visokim cijenama, uživao je u autentičnoj otočnoj kuhinji s lokalnim namirnicama, kako je navedeno na Facebook stranici restorana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare