Ovo zabrinjava! Pogledajte koliko je vozača policija uhitila u samo dva dana

Crna kronika 14. lip 202411:43 0 komentara
PublicDomainPictures from Pixabay

U zadnja dva dana policajci PU splitsko-dalmatinske uhitili su više vozača koji su napravili prometne prekršaje.

Tako su u srijedu nešto prije 23 sata na Obali kneza Zvonimira u Trogiru policajci zaustavili 44-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg je utvrđeno da još nije položio vozački ispit.

Već je bio kažnjavan

Nakon provedenog istraživanja priveden je na općinski prekršajni sud kojem je predloženo da vozača kazni zatvorom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od godine dana. Naime, kako pojašnjavaju iz policije, ovaj 44-godišnjak do sada je čak šest puta prekršajno sankcioniran zbog istog prekršaja.

“Sud će odluku donijeti u redovnom postupku”, dodaju.

Dvojica pijanih vozača

U četvrtak su na Hvaru zaustavljena dvojica pijanih vozača. Oko 23:40 sati policijski službenici su u Gradu Hvaru zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 36-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 2,88 promila. Osim toga utvrđeno je i da mu je istekla valjanost probnih registarskih oznaka postavljenih na vozilu.

Priveden je kako bi se otrijeznio a nakon toga će nad njim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Nešto ranije istog dana u Jelsi se dogodila prometna nesreća u kojoj je 28-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom i izašao izvan kolnika. Automobil je udario u kameni nasip nakon čega se prevrnuo. Nakon udesa vozač je pobjegao ali su ga policajci ubrzo pronašli Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,43 promila.

Utvrđeno je da je od ranije već imao zabranu upravljanja, pa je uhićen. “Nad njim će se danas provesti istraživanje zbog sumnje u počinjenje više prometnih prekršaja”, potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Vidno pijan za volanom

U Splitu su u četvrtak oko 19.30 sati policajci zaustavili osobni automobil u kojem je, kako kažu, bio vidno pijani mladić. Radilo se o 23-godišnjaku kojem je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od 1,52 promila.

“S obzirom na to da je postojala osnovana sumnje da će nastaviti sudjelovati u prometu, doveden je u službene prostorije i smješten do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti prekršajno sankcioniran”, navode o ovom slučaju.

Danas već dva uhićenja

Niz uhićenja nastavljen je danas u ranim jutarnjim satima. Tako je u 1.40 sati u Solinu zaustavljen pijani vozač koji nije imao ni osobnu iskaznicu ni vozačku dozvolu. Radilo se o 31-godišnjaku koji je također priveden nakon što je utvrđeno da u organizmu ima koncentraciju alkohola od 1.70 promila.

Sat vremena kasnije na državnoj cesti D8 kod Omiša zaustavljen je automobil što ga je vozio 36-godišnjak. On je pak, kako je priopćeno iz policije, bio pod utjecajem droge.

“Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva”, naveli su iz policije.

U vozilu skrivao drogu

Vozač koji je oko 1.20 sati zaustavljen na području Trogira nije se želio ni alkotestirati ni testirati na droge. Umjesto toga sam je policajcima predao vrećicu u kojoj je bio bijeli prah, vjerojatno amfetamin.

“Vozač je uhićen, droga je oduzeta i slijedi istraživanje”, potvrđeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!