Velika akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja u pet županija

Crna kronika 11. srp 202410:09 2 komentara
Zgrada USKOK-a
Marko Prpic/PIXSELL

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji, navodi USKOK u priopćenju na svojim stranicama. N1 doznaje da je u pitanju trgovanje s više desetaka tone duhana, koji je nezakonito dovezen iz drugih europskih zemalja, a nezakonita korist, koju je devet uključenih u ova ilegalni lanac ostvarilo, iznosi oko milijun eura.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Navedene radnje provode se na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela povezana s nedozvoljenom trgovinom duhana.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, navodi se u priopćenju.

Oglasila se i policija

O svemu se oglasila i PU koprivničko-križevačka.

“Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) te u suradnji s Carinskom upravom, rano jutros započeli s realizacijom zadnje faze kriminalističkog istraživanja usmjerenog na zločinačko udruženje čije se djelovanje povezuje s ilegalnim uvozom, obradom i preprodajom duhana.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, s područja više županija. Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku i protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, navodi policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare