VIDEO / Pogledajte olujne formacije oblaka kod Vinkovaca. Na snazi upozorenje zbog grmljavinskog nevremena

Vijesti 03. lip 202417:01 0 komentara
Mia Slafhauzer/PIXSELL(ilustracija

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da će Hrvatsku u ponedjeljak zahvatiti nevrijeme s jakim lokalnim pljuskovima praćene grmljavinom.

Nevrijeme je nešto iza podne već zahvatilo dijelove Dalmacije. Čiovo je pogodila tuča, a nevrijeme je potom zahvatilo i Šoltu i Vodice.

Novi video nevremena koje nam se približava stiže iz Otoka kod Vinkovaca, a podijelila ju je Facebook stranica Neverin.

Na videu su prikazane olujne formacije oblaka.

Za osječku regiju je uključen narančasti Meteoalarm. “Moguće je grmljavinsko nevrijeme s tučom i prolazno jakim vjetrom. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozoravaju iz DHMZ-a.

Kad očekujemo stabilizaciju?

Kako je prognozirala naša meteorologinja Tea Blažević, očekuje se da će se prema večeri vrijeme postupno smirivati, oborina će prestati. Posve stabilno neće biti niti tijekom utorka, lokalno može biti kiše i pljuskova većinom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U srijedu sunčanije, kiša i pljuskovi bit će rjeđa pojava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!