Vozač trebao voziti učenike iz Zagreba u Prag. U 6 ujutro mu izmjerili 1,22 promila

Vijesti 27. kol 202411:42 0 komentara
Policajac
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nadzorom na zahtjev srednje škole u Novom Zagrebu policija je u utorak ujutro utvrdila da je 54-godišnji vozač koji je učenike te škole trebao autobusom prevesti na izlet u Prag bio pod utjecajem 1,22 promila alkohola, zbog čega je isključen iz prometa i bit će prekršajno prijavljen.

Iz policije su naveli da su oko 6 sati, na temelju višegodišnje suradnje s obrazovnim ustanovama s ciljem zaštite najmlađih sudionika u prometu, a u isto vrijeme i poštivanja prometne kulture kako bi se umanjili rizici koje dovode do prometnih nesreća, obavili nadzor autobusa i vozača koji je trebao prevoziti srednjoškolce iz Novog Zagreba na izlet prema Pragu.

Na zahtjev škole proveli su preventivni tehnički pregled autobusa varaždinskih registracija u vlasništvu jedne tvrtke kojim je upravljao 54-godišnjak.

Nadzorom vozača te provedenim alkotestiranjem prije započinjanja vožnje autobusa s učenicima utvrđeno je da je vozač pod utjecajem 1,22 alkoholnih promila, zbog čega je isključen iz prometa, dok je za autobus utvrđeno da je tehnički siguran za prijevoz učenika na izlet.

Nesavjesni vozač je isključen iz prometa te će biti prekršajno prijavljen, dok je autobus preuzeo drugi vozač kako bi djeca otišla sigurno na planirani izlet, rekli su u policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!