Kako je to moguće? Mladić vozio automobil s čak 29 tehničkih nedostataka

Crna kronika 19. kol 202415:29 0 komentara
Marijan Susenj/PIXSELL

Istarska policija zaustavila je 19-godišnjaka koji je vozio tehnički neispravan automobil - utvrđeno mu je čak 29 nedostataka.

Mladić je upravljao osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka kolnikom Tršćanske ulice u Puli. Budući da im se vozilo činilo neispravno policajci su ga uputili na izvanredni tehnički pregled u stanicu za tehnički pregled. Tamo je otkriveno 29 nedostatka od kojih je čak 20 većih.

Evo što sve nije bilo OK

Osam nedostataka predstavljalo je ozbiljnu opasnost jer se radilo o koroziji i mehaničkim oštećenja, istrošenosti osovine kotača, opasnosti od požara zbog zauljenosti motora, smanjenoj i nedovoljnoj učinkovitosti kočenja. To je bio i jedan manji nedostatak, potvrđeno je tijekom tehničkog pregleda.

Zbog neispravnosti automobil je isključen iz prometa te su mu privremeno oduzete registracijske pločice, a vozač je prekršajno kažnjen sa 260 eura prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

“Policija upozorava kako tehnički neispravno vozilo predstavlja opasnost za vozača, putnike i druge sudionike u prometu, te okoliš i podsjeća na važnost dnevnog preventivnog tehničkog pregleda, odnosno pregled onih dijelova vozila ključnih za sigurno sudjelovanje vozila u prometu na cestama”, priopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!