Danas uglavnom sunčano, ali zbog vlažnih kolnika pripazite kako vozite

Vijesti 20. lis 202410:02 0 komentara
Promet na cesti
Davor Puklavec/PIXSELL

Većinom sunčano, ujutro ponegdje umjerena naoblaka, a u unutrašnjosti magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju.

Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice do umjeren istočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana lokalno jaka, na krajnjem jugu još jugo.

Najviša dnevna temperatura između 13 i 18, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu od 19 do 24 Celzijeva stupnja.

Situacija u prometu

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Do 18 sati zbog automobilističke utrke zatvorena je DC56 u Skradinu, a obilazak je autocestom A1.

Zbog triatlonske utrke na cestama u Istri u Poreču i okolici danas do 16,30 sati vozi se uz posebnu regulaciju prometa, uključujući dionicu Istarskog ipsilona između čvorova Kanfanar i Nova Vas.

Na državnoj cesti DC1 u Lučkom zbog izvanredne sanacije kolnika vozi se jednim prometnim trakom, naizmjence uz ručnu regulaciju prometa.

U prekidu katamaranske linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split.

Katamaran na liniji Pula-Zadar isplovit će iz Zadra za Pulu danas u 16 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!