ZET-ovci najavljuju: Ako ne polučimo rezultate, zaustavit ćemo promet u cijelom Zagrebu

Vijesti 07. pro 202310:18 1 komentar
N1

Anto Jelić iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a s našom Lucijom Ptičar govorio je o napadima na djelatnike ZET-a. Do posljednjeg napada došlo je ovog tjedna, a navode da su samo u 2023. godini vozači i kontrolori karata fizički napadnuti šest puta.

Osvrnuo se na posljednji napad na vozače. “Obojica su rastrojeni i u teškom psihičkom stanju, razmišljaju kako će se smjeti vratiti na posao jer ne znaju hoće li ti ili neki drugi ponoviti napad.”

Osvrnuo se na jutrošnji sastanak s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem. “Upravo smo bili na sastanku s gradonačelnikom. Vrlo malo je bilo pruženo pomoći, a mi na tome inzistiramo. Zatim i sve drugo – pravna i materijalna pomoć. Gradonačelnik se složio s tim dijelom, a mi nećemo odustati od toga, tražit ćemo bolju i kvalitetniju zaštitu za naše ljude.”

Danas će, u znak prosvjeda, od 12 do 12:30 sati zaustaviti promet autobusa na okretištu Črnomerec.

“Ako ne polučimo rezultate s ovog prosvjeda i sastanaka, sigurno ćemo ići na dalje. Prvo ćemo zaustavljati promet u Zagrebu, a onda, budući da sam predsjednik udruge sindikata vozača i prometnika na razini Hrvatske, u svim gradovima i sve prijevozničke tvrtke”, najavio je Jelić.

Ističe da je sve više napada, a osobito onih verbalnih. “Da vidite to vrijeđanje, ponižavanje, maltretiranje… Ovo ide ka eskalaciji, naši ljudi se sve više boje doći na svoje radno mjesto.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare