Koja kava je zdravija – turska ili filter?

Zdravlje 06. kol 202407:38 0 komentara
Šalica kave
Pixabay/Ilustracija

Provedena su brojna istraživanja o utjecaju kave na ljudski organizam, a pokazalo se da način pripreme kave uvelike utječe na to koliko je popularni topli napitak štetan ili koristan za organizam.

Prema mišljenju stručnjaka, turska kava i espresso su najopasnije za ljudski organizam.

Velike količine kemikalija

Takve kave sadrže veće količine kemikalija cafestol i kahvel koje negativno utječu na kardiovaskularni sustav, a također povećavaju razinu nezdravog (LDL) kolesterola i triglicerida u krvi, rekla je dijetetičarka Lisa Dreyer za CNN.

Na drugom mjestu su kava s mlijekom i cappuccino. Ovako pripremljena kava sadrži više kalorija jer sadrži mlijeko, pa se sustavna konzumacija kave s mlijekom može negativno odraziti na figuru, prenosi Index.hr.

Filter kava se pokazala kao najkorisnija. Ovako pripremljena kava sadrži najmanje štetnih materija, pokazalo je istraživanje objavljeno u European Journal of Preventive Cardiology.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!