Oglas

Koja kava je zdravija – turska ili filter?

author
N1 Info
06. kol. 2024. 07:38
Kava
Pixabay/Ilustracija | Pixabay/Ilustracija

Provedena su brojna istraživanja o utjecaju kave na ljudski organizam, a pokazalo se da način pripreme kave uvelike utječe na to koliko je popularni topli napitak štetan ili koristan za organizam.

Oglas

Prema mišljenju stručnjaka, turska kava i espresso su najopasnije za ljudski organizam.

Velike količine kemikalija


Takve kave sadrže veće količine kemikalija cafestol i kahvel koje negativno utječu na kardiovaskularni sustav, a također povećavaju razinu nezdravog (LDL) kolesterola i triglicerida u krvi, rekla je dijetetičarka Lisa Dreyer za CNN.
Na drugom mjestu su kava s mlijekom i cappuccino. Ovako pripremljena kava sadrži više kalorija jer sadrži mlijeko, pa se sustavna konzumacija kave s mlijekom može negativno odraziti na figuru, prenosi Index.hr.

Filter kava se pokazala kao najkorisnija. Ovako pripremljena kava sadrži najmanje štetnih materija, pokazalo je istraživanje objavljeno u European Journal of Preventive Cardiology.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama