
Kiselo-slatka piletina u sojinom umaku.
Sastojci:
– 4 pileća bataka
– 2 češnja češnjaka
- 4 žlice sojinog umaka
- 1 žličice sode bikarbone
- 1 bjelanjak
- 1 manja šalica gustina
Umak:
- 1 žličica meda
- 1 žličica smeđeg šećera
- 1 žličica pasiranog paradajza
- 1 žlica octa
- 3 žlica sojinog umaka
- 4 žlica tople vode
I još...
- 100 g sezama
- 1 stručak mladog luka
Priprema:
Piletinu odvojite od kostiju i izrežite na manje komade. Sve sastojke za marinadu pomiješati, pa ostavite pletinu u marinadi sat vremena uz povremeno miješanje.
Nakon toga pržite na ulju dok ne porumeni sa svih strana. Izvaditi i ocijediti.
Za umak karamelizirati šećer dok se ne otopi, dodati med, pasirani paradajz, sojin umak, ocat i vodu.
Pustiti par minuta da se zgusne, pa maknuti s vatre i potopiti piletinu u sos.
Zagrijati tavu i dodati sezam pa miješati dok malo ne porumeni. U sezam dodati komade piletine i uvaljati sa svih strana.
Po želji posuti sjeckanim mladim lukom (samo zeleni dio).
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare