Malo drugačije ćufte.
Sastojci:
Ćufte:
– 400 g mljevenog mesa
– 1 crveni luk
– 1 jaje
– 50 g kus-kusa
– 1 češnjak
– peršin, mljevena paprika, papar, suhi biljni začin
– 2 žlice krušnih mrvica
Za kuhanje:
– 1 veći crveni luk
– 2 rajčice ili pelat (2 žlice)
– 1 tikvica
– 1 mrkva
– ulje
– 1,2 l vrele vode
Priprema:
Sve sastojke za ćufte sjediniti, začiniti po ukusu i dobro izmiješati.
Ostaviti da miruje dok ne pripremite sve ostale sastojke.
Luk nasjeckati na sitnije, kao i mrkvu. Rajčicu oguliti i narezati na kocke ili samljeti, a ako želite možete koristiti i pelat.
Praviti ćufte veličine po želji, pa ih pržiti par minuta dok ne promijene boju i budu smećkaste.
Zatim ih izvaditi i staviti na tanjur.
U istoj tavi pržiti luk, mrkvu i rajčicu, pa dodati narezanu tikvicu i dobro izmiješati.
Nakon par minuta dodati ćufte, naliti vodu tako da ih prekrije.
Začiniti i kuhati 30 minuta.
Dok se ćufte kuhaju dodavati po potrebi još vode i začiniti po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!