Preukusan kolač s višnjama, Nutellom, Lino Ladom ili kojim drugim omiljenim namazom te bademima za sladokusce.
Sastojci:
5 jaja
3 žlice brašna
2 žlice sitno mljevenih badema
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
1 žlica namaza po izboru
1 kompot od višanja
200 g čokolade za kuhanje
4 žlice šećera
2 – 3 žlice mlijeka
malo maslaca
1 žlica likera od višanja
Način pripreme:
Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, istući snijeg od bjelanjaka, a žumanjke izmutiti sa šećerom dok ne posvijetle. Dodati žlicu namaza po izboru i još malo mutiti.
Potom pomiješati brašno, prašak za pecivo, mljevene bademe i kakao. Naizmjence dodavati snijeg od bjelanjaka i suhe sastojke dok se sve ne potroši.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, a kalup za pečenje obložiti maslacem premazanim papirom za pečenje.
Istresti smjesu u kalup i ravnomjerno rasporediti ocijeđene višnje.
Peći kolač 15-20 minuta.
Dok se kolač peče, napraviti glazuru tako što ćete na laganoj vatri otopiti čokoladu s malo maslaca, mlijeka i likera.
Vrući kolač izbosti čačkalicom i preliti vrućom glazurom.
Po želji se može ukrasiti šlagom.
Uživajte!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!