Starinski recept za kekse koji su ukusniji što duže stoji.
Sastojci:
– 200 g masti
– 250 g maslaca
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 250 g šećera
– 2 šalice mlijeka
– malo naribane korice limuna
– 2 paketića vanilin šećera
– 1 prašak za pecivo
– 1 kg mekog brašna
– 2 žličice kakaa
Priprema:
Umutiti mast s maslacem i dodati sve ostale sastojke.
Zamijesiti tijesto koje se ne lijepi za ruke, pa ga podijelite na dva dijela, u jedan dodati dvije žličice kakaa ukoliko želite da imate šarene keksiće.
Stanjite tijesto, ali ne previše, pa modlicama vadite keksiće.
Peći u plehu obloženom papirom za pečenje u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, dok ne dobiju lijepu boju.
Tople keksiće posuti šećerom u prahu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!