Recept: Egzotične rolice

Cooking 27. pro 202109:01 0 komentara
Shutterstock

Kombinacija ramsteka i povrća u vidu rolica koje se tope u ustima.

Sastojci:

– 8 vrlo tanko narezanih odrezaka junećeg ramsteka (ili junećeg filea)

– 1 žlica sojinog umaka

– 1 žlica smeđeg šećera

– 1 češanj češnjaka

– 1 žličica vegete

– 1/2 žličice đumbira

– papar

– 2 žlice bijelog vina

– 1 do 2 žlice ulja za pečenje

– 1 do 2 mrkve

– 1 crvena paprika

– 1 tikvica

– 1 celer

– 2 žlice maslinovog ulja

– sol

– 1 žličica sjemenki sezama

– 1 korijandar

Priprema:

Narežite odreske vrlo tanko i lagano istucite da dobijete istu debljinu.

U zdjeli pomiješajte sastojke za marinadu, sojin umak, smeđi šećer, češnjak, đumbir, svježe mljeveni papar, vegetu i vino. Dodajte meso i ostavite u marinadi najmanje 15 minuta.

Mrkvu narežite na štapiće, papriku i tikvicu na štapiće iste veličine, a celer narežite po dijagonali da dobijete istu veličinu.

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu, papriku, tikvice i celer.

Pecite kratko uz miješanje, povremeno miješajući da ostane hrskavo, a lagano omekša (3-4 minute). Malo posolite, popaprite i stavite na stranu da se ohladi.

Pripremite jednu po jednu rolicu. Na meso stavite povrće (2 žlice), zarolajte i učvrstite čačkalicom.

Zagrijte veću tavu (ili roštilj ) na srednje jakoj vatri i lagano nauljite.

Pecite rolice dok ne porumene (2-3 minute po strani).

Izvadite čačkalice, pospite sezamom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!