
Kombinacija ramsteka i povrća u vidu rolica koje se tope u ustima.
Sastojci:
– 8 vrlo tanko narezanih odrezaka junećeg ramsteka (ili junećeg filea)
– 1 žlica sojinog umaka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica vegete
- 1/2 žličice đumbira
- papar
- 2 žlice bijelog vina
- 1 do 2 žlice ulja za pečenje
- 1 do 2 mrkve
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 celer
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- 1 žličica sjemenki sezama
- 1 korijandar
Priprema:
Narežite odreske vrlo tanko i lagano istucite da dobijete istu debljinu.
U zdjeli pomiješajte sastojke za marinadu, sojin umak, smeđi šećer, češnjak, đumbir, svježe mljeveni papar, vegetu i vino. Dodajte meso i ostavite u marinadi najmanje 15 minuta.
Mrkvu narežite na štapiće, papriku i tikvicu na štapiće iste veličine, a celer narežite po dijagonali da dobijete istu veličinu.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu, papriku, tikvice i celer.
Pecite kratko uz miješanje, povremeno miješajući da ostane hrskavo, a lagano omekša (3-4 minute). Malo posolite, popaprite i stavite na stranu da se ohladi.
Pripremite jednu po jednu rolicu. Na meso stavite povrće (2 žlice), zarolajte i učvrstite čačkalicom.
Zagrijte veću tavu (ili roštilj ) na srednje jakoj vatri i lagano nauljite.
Pecite rolice dok ne porumene (2-3 minute po strani).
Izvadite čačkalice, pospite sezamom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare