Recept: Juneći gulaš

Cooking 14. velj 202307:52 0 komentara
Shutterstock

Jelo s mesom za cijelu obitelj.

Sastojci:

– 1/2 kg junetine za gulaš

– 1 glavica crvenog luka

– 2-3 češnja češnjaka

– 2 mrkve

– 2-3 veća krumpira

– 100 ml crvenog vina

– 1/2 l mesnog temeljca (može i mesna kocka za juhu)

– 1/2 l vode

– 2 žlice brašna

– 1 žlica koncentrata rajčice

– 1 lovorov list

– 3 žlice ulja

– sol, papar

– svježi peršin

Priprema:

U velikoj posudu zagrijte ulje pa propržite kockice junetine koje ste prethodno posolili i popaprili.

Dinstajte dok meso ne dobije lijepu tamnosmeđu boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći prodinstajte crveni luk i češnjak sitno nasjeckan.

Ulijte i vino pa kuhajte sve zajedno oko pet minuta.

U lonac dodajte brašno, dobro ga promiješajte i zalijte mesnim temeljcem i vodom. Vratite meso u lonac, dodajte koncentrat rajčice i lovorov list.

Kada se razina tekućine smanji, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuha oko sat vremena.

Po isteku tog vremena dodajte krumpir narezan na jednake dijelove, kao i mrkvu.

Promiješajte sve zajedno i kuhajte još 45 minuta na umjerenoj temperaturi, odnosno sve dok se povrće ne skuha do kraja, a meso omekša.

Na kraju kuhanja, po potrebi dodatno začinite. Poslužite posuto svježim peršinom uz kruh ili tjesteninu, po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!