Jelo s mesom za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 1/2 kg junetine za gulaš
– 1 glavica crvenog luka
– 2-3 češnja češnjaka
– 2 mrkve
– 2-3 veća krumpira
– 100 ml crvenog vina
– 1/2 l mesnog temeljca (može i mesna kocka za juhu)
– 1/2 l vode
– 2 žlice brašna
– 1 žlica koncentrata rajčice
– 1 lovorov list
– 3 žlice ulja
– sol, papar
– svježi peršin
Priprema:
U velikoj posudu zagrijte ulje pa propržite kockice junetine koje ste prethodno posolili i popaprili.
Dinstajte dok meso ne dobije lijepu tamnosmeđu boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći prodinstajte crveni luk i češnjak sitno nasjeckan.
Ulijte i vino pa kuhajte sve zajedno oko pet minuta.
U lonac dodajte brašno, dobro ga promiješajte i zalijte mesnim temeljcem i vodom. Vratite meso u lonac, dodajte koncentrat rajčice i lovorov list.
Kada se razina tekućine smanji, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuha oko sat vremena.
Po isteku tog vremena dodajte krumpir narezan na jednake dijelove, kao i mrkvu.
Promiješajte sve zajedno i kuhajte još 45 minuta na umjerenoj temperaturi, odnosno sve dok se povrće ne skuha do kraja, a meso omekša.
Na kraju kuhanja, po potrebi dodatno začinite. Poslužite posuto svježim peršinom uz kruh ili tjesteninu, po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!