Povrtna krem juha koja se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 1 srednji poriluk
– 1 veća glavica cvjetače
– malo maslinova ulja
– sol, papar
Priprema:
Poriluk sitno narezati.
U lonac staviti malo ulja, dodati poriluk i sol i dinstati nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi dok potpuno ne omekša.
Za to vrijeme cvjetaču dobro oprati. Ako vam je lonac premali, razdvojte cvjetove cvjetače da bi vam čitava stala u lonac. Ako je lonac veći, možete staviti i cijelu cvjetaču.
Kada je poriluk skroz splasnuo na dno lonca, dodati cvjetaču, popapriti i naliti vodom (malo preko cvjetače).
Poklopiti lonac, pustiti da proključa, a zatim smanjiti temperaturu i kuhati sve dok cvjetača ne bude skroz mekana.
Izmutiti štapnim mikserom dok ne dobijete željenu teksturu.
Poslužiti s prepečenim kruhom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!