
Kuglof s pistacijom i glazurom od čokolade.
Sastojci:
– 6 jaja
– 200 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 300 g oštrog brašna
- 200 ml mlaćenice (Buttermilk)
- 150 g mljevenih pistacija
- 100 g mljevenih badema
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- prstohvat soli
- malo maslaca i brašna za kalup
Glazura:
- 100 g čokolade
Priprema:
Namastite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Umutite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrst snijeg. Brašno, mljevene pistacije, bademe i prašak za pecivo pomiješajte u odvojenoj posudi.
Maslac omekšao na sobnoj temperaturi dobro umutite sa šećerom. Nakon toga dodajte jedan po jedan žumanjak i dobro izmiksajte svakog.
Zatim dodajte mlaćenicu. Ukoliko nemate mlaćenicu, možete je napraviti: u šalicu mlijeka dodajte žlicu octa i dobro promešajte. Nakon pet minuta ćete dobiti mlaćenicu koju možete iskoristiti u pripremi raznih specijaliteta.
Na kraju naizmjenično u smjesu dodajte mješavinu brašna i snijeg od bjelanjaka. Usipajte smjesu u kalup i pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Nakon pečenja, kolač ostavite da se kratko ohladi u kalupu, a zatim ga izvadite na metalnu rešetku da se do kraja ohladi.
Pripremite glazuru: otopite čokoladu na pari i prelijte kuglof, ukrasite sjeckanim pistacijama, po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare