
Jednostavno i ukusno jelo za ljetne dane.
Sastojci:
- 1 paket očišćenih lignji od 400 gr
- 4 veća krumpira
- 100 gr riže
- 1 dl crnog vina
- 1,5 dl vode
- 2 češnja bijelog luka (može i više ako volite)
- 1 dl maslinovog ulja
- mljevena crvena paprika, sol, papar, origano
- 1 paket očišćenih lignji od 400 gr
- 4 veća krumpira
- 100 gr riže
- 1 dl crnog vina
- 1,5 dl vode
- 2 češnja bijelog luka (može i više ako volite)
- 1 dl maslinovog ulja
- mljevena crvena paprika, sol, papar, origano
- 1 paket očišćenih lignji od 400 gr
- 4 veća krumpira
- 100 gr riže
- 1 dl crnog vina
- 1,5 dl vode
- 2 češnja bijelog luka (može i više ako volite)
- 1 dl maslinovog ulja
- mljevena crvena paprika, sol, papar, origano
Priprema:
Krumpir narezati na kolutove, lignje narezati na manje komadiće. Dno posude namazati maslinovim uljem, poslagati krumpir, začiniti ga (sol, papar, origano, češnjak, mljevena paprika) na njega staviti lignje i posuti rižom. Prekriti krumpirom, zaliti sa 1,5 decilitar vode i jednim decilitrom crnog vina i staviti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Peći oko 40 min.
Gotove lignje možete posuti svježim peršinom .
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare