Recept: Punjene paprike bez mesa

Cooking 20. pro 202107:23 0 komentara
Shutterstock

Vrlo ukusno posno jelo, čak i kada se ohladi.

Sastojci:

– 12 do 15 suhih paprika, mogu i svježe

– 4 veće glavice crvenog luka

– oko 200 g mrkve

– 100 g krupno mljevenih oraha

– 5 punih šaka riže okruglog zrna

– 2 dl soka od rajčice

– oko 3 dl ulja

– sol, papar, suhi biljni začin, mljevena paprika

– 3 žlice brašna

– 100 g kuhanog, pa naribanog krumpira

Priprema:

U dublju posudu uliti ulje, oko 1,5 dl, dodati nasjeckani luk i mrkvu.

Na ulju pržiti na umjerenoj temperaturi luk i mrkvu, dok ne postanu skoro kašasti. Miješati konstantno i po potrebi dolijevati ulje.

Dodati orahe, promiješati, pa pržiti malo da i orasi puste masnoću.

Zatim dodati rajčicu, začine i pržiti da se sve sjedini, opet dolijevajući pomalo ulja da ne bude suho.

Dodati rižu i propržiti sve zajedno još nekoliko minuta.

Na kraju dodati i ribani krumpir, lagano promiješati i skloniti sa štednjaka.

Paprike očistiti, oprati i puniti nadjevom do 3/4.

U svaku papriku staviti pola žličice brašna, da punjenje ne bi izlazilo prilikom kuhanja.

Mogu se zatvoriti i komadom rajčice.

Redati ih u pleh, naliti toplom vodom da prekrije paprike i poklopiti. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju.

Uključiti pećnicu na 200 stupnjeva i kad je tekućina već isparila, staviti paprike u pećnicu da se zapeku.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!