Vrlo ukusno posno jelo, čak i kada se ohladi.
Sastojci:
– 12 do 15 suhih paprika, mogu i svježe
– 4 veće glavice crvenog luka
– oko 200 g mrkve
– 100 g krupno mljevenih oraha
– 5 punih šaka riže okruglog zrna
– 2 dl soka od rajčice
– oko 3 dl ulja
– sol, papar, suhi biljni začin, mljevena paprika
– 3 žlice brašna
– 100 g kuhanog, pa naribanog krumpira
Priprema:
U dublju posudu uliti ulje, oko 1,5 dl, dodati nasjeckani luk i mrkvu.
Na ulju pržiti na umjerenoj temperaturi luk i mrkvu, dok ne postanu skoro kašasti. Miješati konstantno i po potrebi dolijevati ulje.
Dodati orahe, promiješati, pa pržiti malo da i orasi puste masnoću.
Zatim dodati rajčicu, začine i pržiti da se sve sjedini, opet dolijevajući pomalo ulja da ne bude suho.
Dodati rižu i propržiti sve zajedno još nekoliko minuta.
Na kraju dodati i ribani krumpir, lagano promiješati i skloniti sa štednjaka.
Paprike očistiti, oprati i puniti nadjevom do 3/4.
U svaku papriku staviti pola žličice brašna, da punjenje ne bi izlazilo prilikom kuhanja.
Mogu se zatvoriti i komadom rajčice.
Redati ih u pleh, naliti toplom vodom da prekrije paprike i poklopiti. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
Uključiti pećnicu na 200 stupnjeva i kad je tekućina već isparila, staviti paprike u pećnicu da se zapeku.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!