Recept: Talijanski keksići s bademima

Cooking 05. velj 202108:12 0 komentara
cantuccini, talijanski keksići
Shutterstock

Talijanski cantuccini, idealni uz vino, kavu ili čaj.

Sastojci:

– 1/2 limuna

– 1/2 naranče

– 3 jaja

– 150 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 450 g glatkog brašna

– 1/2 vrećice praška za pecivo

– 250 g badema

Priprema:

Limun i naranču dobro oprati, naribati koricu i iscijediti sok.

Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dok ne postanu pjenasta, pa naribanu koricu i sok dodati i umiješati u pjenu.

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Tepsiju obložiti papirom za pečenje.

Brašno i prašak za pecivo izmiješati i polako umiješati u mješavinu od jaja. Zatim umijesiti meko tijesto i dodati bademe.

Od tijesta napraviti valjuške promjera oko tri centimetra i malo ih spljoštiti, valjuške poredati u tepsiju i peći oko pola sata, dok ne postanu zlatnosmeđe boje.

Valjuške izvaditi iz pećnice i sjeći na komade debljine jedan centimetar, pa ih ponovo staviti u tepsiju, vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta, dok ne postanu hrskavi.

Keksiće izvaditi i ostaviti da se ohlade.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!