Talijanski cantuccini, idealni uz vino, kavu ili čaj.
Sastojci:
– 1/2 limuna
– 1/2 naranče
– 3 jaja
– 150 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 450 g glatkog brašna
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 250 g badema
Priprema:
Limun i naranču dobro oprati, naribati koricu i iscijediti sok.
Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dok ne postanu pjenasta, pa naribanu koricu i sok dodati i umiješati u pjenu.
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
Brašno i prašak za pecivo izmiješati i polako umiješati u mješavinu od jaja. Zatim umijesiti meko tijesto i dodati bademe.
Od tijesta napraviti valjuške promjera oko tri centimetra i malo ih spljoštiti, valjuške poredati u tepsiju i peći oko pola sata, dok ne postanu zlatnosmeđe boje.
Valjuške izvaditi iz pećnice i sjeći na komade debljine jedan centimetar, pa ih ponovo staviti u tepsiju, vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta, dok ne postanu hrskavi.
Keksiće izvaditi i ostaviti da se ohlade.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!