Oglas

Recept: Tjestenina s gljivama i povrćem

author
Coolinarika
16. pro. 2021. 07:25
Fusilli,Pasta,With,Mushrooms,And,Zucchini.
Shutterstock | Shutterstock

Ručak s povrćem koji se brzo priprema.

Oglas

Sastojci:

– 250 g šampinjona

– 1 poriluk

– 1 tikvica

– 0,5 dl bijelog vina

– sol, papar

– tjestenina

– parmezan za posipanje, po želji

Priprema:

Na malo ulja lagano propržiti nasjeckani poriluk.

Kada omekša dodati narezane gljive i sve zajedno dinstati na umjerenoj temperaturi. Po potrebi doliti malo vode.

Nakon 15 minuta dodati jednu naribanu tikvicu. Zaliti s malo vode, i nastaviti s dinstanjem.

Nakon 20 minuta dodati vino, sol i papar.

Sve lagano dinstati još nekoliko minuta.

Skuhati tjesteninu u slanoj vodi, pa procijediti.

Rasporediti u tanjure i preko dodati gljive s povrćem.

Po želji posuti parmezanom i poslužiti.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama