Recept: Tjestenina sa pilećim mesom

author
Coolinarika
22. svi. 2021. 14:30
>
14:51
piletina, tjestenina, tjestenina s piletinom, ručak, tanjur,
Shutterstock / ilustracija | Shutterstock / ilustracija

Ukusno jelo s piletinom, povrćem i tjesteninom.

Sastojci:


– 4 žlice ulja

– 2 crna luka

– 1 režanj češnjaka

– 1 mrkva

– 300 g pilećeg bijelog mesa

– 1 crvena paprika

– 100 g graška

– začini po ukusu

– sol, papar

– 100 ml vrhnja za kuhanje

– 50 g sir

– 300 ml tople vode

– 200 g tjestenine po izboru

Priprema:


Tjesteninu staviti da se kuha u slanoj vodi. Dok se kuha pripremiti sve ostale sastojke.

U većoj, dubljoj tavi zagrijati ulje i pržiti luk i češnjak. Dodati piletinu izrezanu na manje komade, začiniti odmah po ukusu i dobro ispržiti.

Dodati papriku, mrkvu i pustiti da se lijepo isprži uz povremeno miješanje. Dodavati po potrebi malo vode.

Pred sam kraj dodati grašak (iz konzerve) dobro ocijeđen, vrhnje i tjesteninu. Dodati sir i dobro izmiješati. Pustiti da se malo zapeče i servirati.

Najbolje je koristiti sir od ovčjeg mlijeka, ali možete koristiti i parmezan.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama