Recept: Tortilje s piletinom i umakom od avokada

author
Coolinarika
28. ruj. 2021. 07:46
tortilje s piletinom i avokadom
Shutterstock | Shutterstock

Fantastičan obrok za ljubitelje tortilja.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 8 tortilja

– ulje za pečenje

Nadjev:

– 1 l vode

– 500 g pilećeg filea

– 1 češanj češnjaka

– par zrna crnog papra

– 70 g  ljubičastog luka

– 2 žlice sjeckanog peršina

– sol

– 3 žlice kiselog vrhnja

Umak od avokada:

– 2 avokada

– 1 žlica soka od limete

– 1 žlica sitno sjeckanog luka

– 1 čili papričica

– 250 g rajčice

– 1 žlica sjeckanog peršina

– sol

Priprema:

U kipućoj vodi skuhati piletinu, češnjak narezan na listiće i papar. Kuhajte oko 20 minuta, dok meso ne omekša. Pustite da se ohladi i zatim nasjecite na kockice.

Sjeckani luk pomiješajte s peršinom, posolite i dodajte piletini. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

Na svaku tortilju stavite po žlicu nadjeva, zamotajte i učvrstite čačkalicama.

Na zagrijanom ulju u tavi prepecite tortilje do zlatnosmeđe boje.

Umak pripremite tako što ćete oguliti avokado, odstraniti mu košticu, a meso izgnječiti vilicom.

Dodajte sok limete, sjeckani luk, sitno sjeckanu čili papričicu, oguljenu i sitno sjeckanu rajčicu, peršin i sol, pa sve lijepo promiješajte.

Tople tortilje poslužite s umakom od avokada.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama