Recept: Tortilje s piletinom i umakom od avokada
Fantastičan obrok za ljubitelje tortilja.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 8 tortilja
– ulje za pečenje
Nadjev:
– 1 l vode
– 500 g pilećeg filea
– 1 češanj češnjaka
– par zrna crnog papra
– 70 g ljubičastog luka
– 2 žlice sjeckanog peršina
– sol
– 3 žlice kiselog vrhnja
Umak od avokada:
– 2 avokada
– 1 žlica soka od limete
– 1 žlica sitno sjeckanog luka
– 1 čili papričica
– 250 g rajčice
– 1 žlica sjeckanog peršina
– sol
Priprema:
U kipućoj vodi skuhati piletinu, češnjak narezan na listiće i papar. Kuhajte oko 20 minuta, dok meso ne omekša. Pustite da se ohladi i zatim nasjecite na kockice.
Sjeckani luk pomiješajte s peršinom, posolite i dodajte piletini. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Na svaku tortilju stavite po žlicu nadjeva, zamotajte i učvrstite čačkalicama.
Na zagrijanom ulju u tavi prepecite tortilje do zlatnosmeđe boje.
Umak pripremite tako što ćete oguliti avokado, odstraniti mu košticu, a meso izgnječiti vilicom.
Dodajte sok limete, sjeckani luk, sitno sjeckanu čili papričicu, oguljenu i sitno sjeckanu rajčicu, peršin i sol, pa sve lijepo promiješajte.
Tople tortilje poslužite s umakom od avokada.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas