Oglas

Recept za baklavu s bademima i grožđicama

author
Coolinarika
28. stu. 2022. 07:11
Homemade,Baklava,With,Nuts,And,Honey,,Selective,Focus.
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Malo drugačija baklava u kojoj ćete uživati.

Oglas

Sastojci


– 1 pakiranje tankih kora za baklavu

Nadjev


– 250 g maslaca

– 200 g badema

– 80 g grožđica

– 1 ribani muškatni oraščić

Sirup


– 300 g šećera

– 500 ml vode

– 1 vanilin šećer

– sok od 1 limuna

Priprema


Pleh prelijte rastopljenim maslacem i stavite na dno četiri do pet kora pa svaku poprskajte istopljenim maslacem.

Svaku koru pospite mješavinom mljevenih badema, grožđica i ribanog muškatnog oraščića sve dok ne potrošite nadjev.

Na samom kraju složite preostalih četiri do pet kora.

Prije pečenja isijecite nožem baklavu u obliku romba ili kocke pa prelijte rastopljenim maslacem. Pecite baklavu u pećnici na oko 200 stupnjevai, dok ne dobije lijepu rumenu boju.

Pečenu baklavu prelijte ohlađenim sirupom i ostavite oko dva sata da ga upije.

Sirup pripremite tako što ćete šećer, vanilin šećer i vodu dobro prokuhati pa dodati sok od limuna.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama