Oglas

Recept za hladetinu

author
N1 Srbija
02. pro. 2023. 08:35
hladetina
Envato/IaroshenkoM | Envato/IaroshenkoM

Hladetina je tradicionalno jelo koje se radi od kuhanog mesa.

Oglas

Sastojci:

- svinjske nogice i koljenice

- juneća koljenica

- lovor

- papar

- češnjak

- sol

- ljuta mljevena paprika

Priprema:


Svinjske nogice i koljenicu operite, stavite u lonac, dodajte juneću koljenicu, lovorov list i papar, zatim zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri dok meso jako omekša i počne se odvajati od kostiju.
Ohladiti, zatim procijediti tekućinu i ponovo je sipati u dublju posudu da prokuha.

U međuvremenu odvojite kožu i meso od kostiju, pa nasjeckajte, kao što biste usitnili meso od juneće koljenice. Meso (po želji i naribanu kožicu) rasporedite po dnu posude u kojoj će biti hladetina.

Kipuću tekućinu izlijte na pleh, pa provjerite da li se dobro lijepi. Ako volite čvršću hladetinu i ako se tekućina dobro uhvati, ne dolijevajte vodu, nego skinite posudu sa štednjaka i u nju usipajte očišćen i sitno nasjeckan češnjak, kao i soli po ukusu.

Ako volite da je hladetina malo mekša dodajte još vode i pustite da prokuha.

Sve dobro izmiješajte i izlijte u zdjelu preko mesa. Pustite da se ohladi, a potom posudu s hladetinom prebacite u hladnjak da odstoji preko noći.

Idući dan žlicom skinite sloj masnoće koja se može "uhvatiti" za površinu, pospite ih ljutom papričicom, izrežite i poslužite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama