Kao lazanje, ali se prave brže i lakše.
Sastojci:
– 400 g njoka
– 300 g mljevenog mesa po izboru
– 1 glavica luka
– 2 češnja češnjaka
– 1 mrkva
– 250 ml pasirane rajčice
Za domaći dodatak za bolonjez:
– Žlica brašna
– Dvije žličice mljevene paprike
– Sol, papar, origano, bosiljak, lovorov list
– 200 ml vode
Za bešamel:
– 70 g maslaca
– 2 žlice brašna
– 600 ml mlijeka
– Sol, papar, muškatni oraščić
– 150 g parmezana
Priprema:
Pripremite svoju varijantu bolonjeza. Na malo ulja propržite luk i bijeli luk, dodajte meso pa začinite po želji. Dodajte i sitno nasjeckanu mrkvu pa zalijte s malo vode ili temeljca.
Nakon pola sata dodajte mješavinu brašna, mljevene paprike, začina i vode. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Dodajte i pasiranu rajčicu pa kuhajte još 15 minuta.
Skuhajte njoke, pomiješajte ih s bolonjezom i prebacite u posudu za pećnicu.
Pripremite bešamel. Na malo maslaca dodajte brašno i kratko ga prepržite dok ne zamiriše. Skinite s vatre i dodajte mlijeko, neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice.
Vratite na laganu vatru, dodajte začine i sir pa miješajte sve dok se ne zgusne.
Prelijte njoke bešamelom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!