Recept za kremaste njoke s bolonjezom i sirom

Cooking 22. ruj 202308:15 0 komentara
Shutterstock/nblx

Kao lazanje, ali se prave brže i lakše.

Sastojci:

– 400 g njoka

– 300 g mljevenog mesa po izboru

– 1 glavica luka

– 2 češnja češnjaka

– 1 mrkva

– 250 ml pasirane rajčice

Za domaći dodatak za bolonjez:

– Žlica brašna

– Dvije žličice mljevene paprike

– Sol, papar, origano, bosiljak, lovorov list

– 200 ml vode

Za bešamel:

– 70 g maslaca

– 2 žlice brašna

– 600 ml mlijeka

– Sol, papar, muškatni oraščić

– 150 g parmezana

Priprema:

Pripremite svoju varijantu bolonjeza. Na malo ulja propržite luk i bijeli luk, dodajte meso pa začinite po želji. Dodajte i sitno nasjeckanu mrkvu pa zalijte s malo vode ili temeljca.

Nakon pola sata dodajte mješavinu brašna, mljevene paprike, začina i vode. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Dodajte i pasiranu rajčicu pa kuhajte još 15 minuta.

Skuhajte njoke, pomiješajte ih s bolonjezom i prebacite u posudu za pećnicu.

Pripremite bešamel. Na malo maslaca dodajte brašno i kratko ga prepržite dok ne zamiriše. Skinite s vatre i dodajte mlijeko, neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice.

Vratite na laganu vatru, dodajte začine i sir pa miješajte sve dok se ne zgusne.

Prelijte njoke  bešamelom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!