Oglas

Recept za malo drugačije punjene paprike - sa slanutkom i sirom

author
N1 BiH
05. srp. 2023. 19:21
paprika
Pexels | Pexels

Još ljetni recept za lađice od povrća. Ljepota punjenog povrća je u bogatstvu okusa, jednostavnoj pripremi i tome što možete biti daleko od kuhinje dok se ova ukusna ljetna večera ne ispeče.

Oglas

Malo drugačije punjene paprike punjene su slanutkom i začinjene savršenom kombinacijom začina, a izostavite li sir, dobivate jednako ukusnu vegansku verziju.
Na pripremu ćete potrošiti samo petnaestak minuta, koliko će vam trebati da sve nasjeckate.

Sastojci:

- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- 1 velika glavica žutog luka sitno nasjeckana

- 3 češnja češnjaka, zgnječena

- svježe mljeveni crni papar

- 2 velike konzerve slanutka (2 x 400 g), ocijeđenog

- 20 g gaude, naribane

- 2 žličice mljevenog kima

- 1 žličica mljevenog korijandera

- 1 šaka nasjeckanog peršina

- 4 paprike babure prepoloviti po dužini i očistiti

- 1 rajčica, sitno nasjeckana

- 1 krastavac, sitno nasjeckan

- pola limuna

- tahini, pri posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, posolite i popaprite. Pržiti uz stalno miješanje oko 5 minuta pa prebaciti u zdjelu. U istu zdjelu dodajte slanutak, kim, korijander, šaku peršina i žlicu maslinovog ulja. Posolite, popaprite i dobro promiješajte. Paprike poredajte u posudu za pečenje i napunite smjesom od slanutka. Pospite sirom i pecite oko 30 minuta. Za to vrijeme nasjeckajte rajčice i krastavce, pokapajte ih limunovim sokom, dodajte preostale 2 žlice peršina i žlicu maslinova ulja. Pečenu papriku poslužite prelivene umakom od rajčice i tahinijem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama