Recept za malo drugačije punjene paprike – sa slanutkom i sirom

Cooking 05. srp 202319:21
Pexels

Još ljetni recept za lađice od povrća. Ljepota punjenog povrća je u bogatstvu okusa, jednostavnoj pripremi i tome što možete biti daleko od kuhinje dok se ova ukusna ljetna večera ne ispeče.

Malo drugačije punjene paprike punjene su slanutkom i začinjene savršenom kombinacijom začina, a izostavite li sir, dobivate jednako ukusnu vegansku verziju.

Na pripremu ćete potrošiti samo petnaestak minuta, koliko će vam trebati da sve nasjeckate.

Sastojci:

– 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

– 1 velika glavica žutog luka sitno nasjeckana

– 3 češnja češnjaka, zgnječena

– svježe mljeveni crni papar

– 2 velike konzerve slanutka (2 x 400 g), ocijeđenog

– 20 g gaude, naribane

– 2 žličice mljevenog kima

– 1 žličica mljevenog korijandera

– 1 šaka nasjeckanog peršina

– 4 paprike babure prepoloviti po dužini i očistiti

– 1 rajčica, sitno nasjeckana

– 1 krastavac, sitno nasjeckan

– pola limuna

– tahini, pri posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, posolite i popaprite. Pržiti uz stalno miješanje oko 5 minuta pa prebaciti u zdjelu. U istu zdjelu dodajte slanutak, kim, korijander, šaku peršina i žlicu maslinovog ulja. Posolite, popaprite i dobro promiješajte. Paprike poredajte u posudu za pečenje i napunite smjesom od slanutka. Pospite sirom i pecite oko 30 minuta. Za to vrijeme nasjeckajte rajčice i krastavce, pokapajte ih limunovim sokom, dodajte preostale 2 žlice peršina i žlicu maslinova ulja. Pečenu papriku poslužite prelivene umakom od rajčice i tahinijem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.