Ako vodite računa o liniji, a volite ukusne zalogaje, ovo je idealno jelo za vas.
Sastojci:
– 200 g fileta oslića,
– sok od 1 limuna,
– 1 glavica luka,
– 1 paprika,
– 2 krumpira,
– maslinovo ulje,
– sol, mješavine suvih začina po želji.
Priprema:
Ribu operite i osušite kuhinjskim papirom, zatim posipajte limunovim sokom i ostavite da stoji oko sat vremena.
U međuvremenu skuhajte krumpir, pazeći da se ne prekuha, isjecite ga na tanke kriške, prelijte uljem i ostavite da stoji.
Pripremljenu ribu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ohladite i isjecite na manje komade.
U manjoj posudi izmiješajte biljni začin za salatu s malo vode i preostalim limunovim sokom pa ostavite da stoji oko deset minuta, a zatim umiješajte i malo maslinovog ulja.
Luk isjecite na tanka rebra, a papriku na tanke kriške.
Stavite krumpir i ribu s isječenim lukom i paprikama, a pripremljeni preljev prelijte preko obroka i dobro izmiješajte.
Ohladite i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!