Plesni podij iz Groznice subotnje večeri prodan na aukciji, evo za koliko

Kultura 16. lip 202419:59 0 komentara
VALERIE MACON / AFP

Autentični višebojni plesni podij koji je korišten u filmu "Groznica subotnje večeri" prodan je na aukciji za 317.000 dolara.

Plesni podij, na kojem je uz soundtrack Bee Geesa u disco filmu iz 1977. godine plesao legendarni glumac John Travolta u ulozi Tonyja Manera, procijenjen je na 200 do 300 tisuća dolara.

Julien’s Auctions, zajedno s Turner Classic Movies (TCM), postavila je online aukciju “Holivudske legende: Opasnost, katastrofa i disco” koja je trajala četiri dana.

“‘Groznica subotnje večeri’ ponovno je uzbudila svijet za vrijeme naše prodaje legendarnog plesnog podija koji je bio zvijezda showa tijekom naše izuzetne aukcije Holivudske legende”, rekao je David Goodman, izvršni direktor Julien’s Auctions.

Prototip Kovčega saveza, korišten u filmu o Indiani Jonesu “Otimači izgubljenog kovčega” iz 1981. godine, prodan je za 101.600 dolara, premašivši očekivanja. Prvotnu cijenu zlatnom kovčegu postavio je umjetnik vizualnih efekata Peter Scholz za 50.000 do 70.000 dolara, a rekvizit je koristio u pirotehničkom testiranju za vrijeme snimanja.

Kupljena je i crna večernja haljina Marilyn Monroe koju je dizajnirala američka modna dizajnerica Ceil Chapman, a prodala se za 254.000 dolara.

Holivudska zvijezda Monroe nosila je haljinu kad su ona i igrač bejzbola Joe DiMaggio gostovali na događanju koje je organizirao komičar Bob Hope u prosincu 1953. u čast generalu Drugog svjetskog rata Williamu F Deanu. DiMaggio i Monroe su se vjenčali godinu dana kasnije.

Na aukciji su također prodani magični štapići iz Harryja Pottera koje su koristili Rupert Grint u ulozi Rona Weasleya, Emma Watson u ulozi Hermione Granger i Ralph Fiennes u ulozi Lorda Voldemorta u filmovima te franšize. Štapići su se prodali za između 19.050 i 25.400 dolara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!