Ovaj napitak postoji već dvije tisuće godina, a iako se kombinacija sastojaka ne čini toliko privlačna, milijuni ljudi ga obožavaju.
Kombucha je gljiva podrijetlom iz Azije. Od nje se radi istoimeni fermentirani napitak od zelenog i crnog čaja te od aktivnih i dobrih bakterija, gljivica i šećera.
Dobrobiti kombuche uključuju:
1. jačanje imuniteta,
2. detoksikaciju organizma,
3. poboljšanu probavu.
No, ovaj napitak treba konzumirati u malim količinama jer može uzrokovati žgaravicu. S obzirom na to da je riječ o fermentiranom napitku, kombucha zapravo sadrži i male količine alkohola u sebi.
Također, kombuchu ne smiju piti trudnice, dojilje, djeca mlađa od četiri godine te osobe s izuzetno lošim imunološkim sustavom, piše Zadovoljna.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.