Saznajte zašto je sladoled za doručak bolji od žitarica

author
Nikola Kojić
30. kol. 2017. 17:30
>
17:33
sladoled_pixabay
Pixabay | Pixabay

Sladoled za doručak san je svakog djeteta, ali vjerojatno i noćna mora većine roditelja. No, djeca diljem svijeta, a i mnogi odrasli, možda bi napokon mogli imati doručak iz snova.

Yoshihiko Koga, profesor sa Sveučilišta Kyorin u Tokiju, tvrdi kako bi sladoled za doručak umjesto žitarica mogao utjecati na budnost kod ljudi i mentalnu učinkovitost. On je uspoređivao ljude koji su jeli sladoled za doručak i one koji nisu, a nakon doručka dobili su niz mentalnih vježbi koje su morali ispuniti.

Skupina koja je jela sladoled za doručak bolje je reagirala na ove testove te su lakše procesirali informacije te su imali višu razinu alfa valova koji su povezani s budnošću. Profesor Koga nakon toga ponovio je test sa skupinom koja je jela sladoled, a umjesto sladoleda dao im je čašu hladne vode. Rezultati su bili mnogo bolji kada su jeli sladoled, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama