Omiljeni napitak u jesenskim i zimskim danima mnogima je šalica vruće čokolade. Osim neodoljivog okusa, nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružit će zaštitu kardiovaskularnom sustavu, ublažiti kašalj te smiriti želučane tegobe.
Razloga za šalicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata. Vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu, dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli želite li pojačati ljekovitu notu slasnog gutljaja, savjetuje Zadovoljna.hr.
Sastojci za vruću čokoladu:
– 150 g čokolade s 60% kakaa
– 200 ml punomasnog mlijeka
– 200 ml slatkog vrhnja
– jedna mala žlica smeđeg šećera
– prstohvat soli
– po želji malo cimeta
Priprema:
1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.
2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.
3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.
i za kraj, savjet. Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram