Banane s korom su dobre za zdravlje

author
N1 Info
28. ruj. 2015. 12:18
>
12:43
Banane
MorgueFile/ilustracija | MorgueFile/ilustracija

Iako kod nas baš i nije običaj jesti banane s korom, ljudi iz drugih zemalja poput Indije to rade već desetljećima.

I dok je banino meso mekano i slatko, kora je gusta, puna vlakana i pomalo gorka. Zbog toga koru treba pržiti ili kuhati najmanje desetak minuta kako bi bila lakša za žvakanje i probavljanje.

Također, pustite bananu da sazrije, jer tada kora postaje tanja i slađa, a i ispušta etilen, prirodni hormon biljaka.

Nutricijske vrijednosti banana dobro su poznate. Pomažu kod smanjenja dijabetesa te popravljaju imunitet.

Pojedete li bananu s korom, vaše tijelo bit će vam zahvalno na dodatnom unosu vitamina B6 i B12, kao i magnezija i kalija.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama