Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni.
Antioksidansi iz zrna kakaa, posebno u tamnoj čokoladi, mogu biti razlog tome, smatraju stručnjaci.
Sir i kikiriki također su povezani s manjim rizikom, ali filtrirana kava i niskokalorični napici mogu povećati rizik, prenosi The Sun.
Studija Sveučilišta Chongqing Medical u Kini izvijestila je: “Naši nalazi sugeriraju potencijal personaliziranih dijeta.”
Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni, dok je kikiriki povezan sa 71 posto manjim rizikom.
Riža je povezana s 58 posto manjim rizikom, ali filtrirana kava povećava rizik za 42 posto, a niskokalorični napici za 57 posto.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!