Ako imate više od 50 godina, u kavu biste uvijek trebali dodati ovaj sastojak

Lifestyle 03. kol 202407:54 0 komentara
PIxabay / Ilustracija

Utjecaj kofeina na organizam česta je tema istraživanja, posebno ako se uzme u obzir da mnogi konzumiraju više šalica kave dnevno od preporučene doze.

U konzumiranju svih vrsta namirnica pa tako i kave treba imati mjeru kako se ne bi pojavili potencijalni štetni učinci.

Dr. Pamela Peeke naglašava da se nakon 50. godine života mnoge funkcije u organizmu usporavaju, ali da se prehranom to može poboljšati.

Ona smatra da u kavu treba dodavati cimet, a u slana jela kurkumu.

“Kurkuma jača imunitet i smanjuje upalne procese u zglobovima,” objasnila je.

Kurkuma se s razlogom naziva i “kraljicom začina,” a može pozitivno utjecati na očuvanje kognitivnih funkcija, piše Krstarica.

Jedan gram cimeta dnevno može smanjiti razinu šećera u krvi, lošeg kolesterola i triglicerida.

“Cimet ima protuupalno i antimikrobno djelovanje. Održava razinu šećera u krvi jer usporava pražnjenje želuca nakon uzimanja hrane. Na taj način sprečava nagle skokove ili padove šećera i poboljšava osjetljivost organizma na inzulin,” naglasila je dr. Peeke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!