Ljeti mnogima nije do konkretnih obroka koji zahtijevaju puno vremena za pripremu. Ako ste među njima, shakshuka je idealna opcija jer brzo se priprema, a istovremeno je nutritivno bogata.
Oglas
Riječ je o jelu koje je sve popularnije na društvenim mrežama, a glavni sastojci su umak od rajčice i jaja, piše klix.ba.
Sastojci:
- 3 jaja
- pola limenke sjeckane rajčice u umaku
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 crvena paprika
- 2 žlice ulja
- mljevena crvena paprika, sol i papar
- svježi peršin
- 2 režnja češnjaka
Priprema:
U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani crveni luk i pirjajte dvije minute. Potom dodajte papriku narezanu na kockice i nastavite pirjati još nekoliko minuta.
Zatim ubacite nasjeckani češnjak, posolite, dodajte mljevenu papriku i papar. Kratko promiješajte i pustite da se začini povežu s povrćem - oko jedne minute.
Dodajte sjeckanu rajčicu iz limenke i kuhajte otprilike 10 minuta, dok se smjesa ne zgusne. Kušajte i po potrebi dodatno začinite.
Žlicom napravite tri udubljenja u umaku i u svako razbijte jedno jaje. Poklopite tavu i kuhajte na laganoj vatri oko pet minuta, dok se bjelanjci ne stisnu.
Na kraju pospite sjeckanim svježim peršinom. Poslužite uz omiljeno pecivo i uživajte!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas