Oglas

PRAKTIČNO I FINO

Shakshuka - jelo iz tave koje ćete obožavati i jesti i pripremati

author
N1 Info
24. lip. 2025. 21:00
Pexels_Shakshuka
Dana Tentis/Pexels

Ljeti mnogima nije do konkretnih obroka koji zahtijevaju puno vremena za pripremu. Ako ste među njima, shakshuka je idealna opcija jer brzo se priprema, a istovremeno je nutritivno bogata.

Oglas

Riječ je o jelu koje je sve popularnije na društvenim mrežama, a glavni sastojci su umak od rajčice i jaja, piše klix.ba.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • pola limenke sjeckane rajčice u umaku
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 crvena paprika
  • 2 žlice ulja
  • mljevena crvena paprika, sol i papar
  • svježi peršin
  • 2 režnja češnjaka

Priprema:

U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani crveni luk i pirjajte dvije minute. Potom dodajte papriku narezanu na kockice i nastavite pirjati još nekoliko minuta.

Zatim ubacite nasjeckani češnjak, posolite, dodajte mljevenu papriku i papar. Kratko promiješajte i pustite da se začini povežu s povrćem - oko jedne minute.

Dodajte sjeckanu rajčicu iz limenke i kuhajte otprilike 10 minuta, dok se smjesa ne zgusne. Kušajte i po potrebi dodatno začinite.

Žlicom napravite tri udubljenja u umaku i u svako razbijte jedno jaje. Poklopite tavu i kuhajte na laganoj vatri oko pet minuta, dok se bjelanjci ne stisnu.

Na kraju pospite sjeckanim svježim peršinom. Poslužite uz omiljeno pecivo i uživajte!

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama