Brojni ljudi imaju naviku iscijediti vrećicu čaja u sam čaj kako bi iskoristili apsolutno cijelu vrećicu. Ponekad također pokušavamo istisnuti sadržaj vrećice dok još uvijek pripremamo čaj u vrućoj vodi.
Vrećice čaja koriste se od 8. stoljeća, još od dinastije Tang. Tada se vrećica šivala kako bi uspješno zadržala sadržaj. Moderne verzije vrećica pojavile su se u zapadnom svijetu 1903., a u komercijalnu upotrebu ušle su 1908. kada ih je proizvođač Thomas Sullivan počeo izvoziti po cijelom svijetu. U početku su se vrećice trgale kako bi se svi sastojci za čaj našli u šalici, ali ljudi su ubrzo shvatili da je čaj bolji ako svi sastojci ostaju u vrećici i preliju se vrućom vodom, piše Klik.hr.
Čaj sadrži tanin, organski kemijski spoj i nalazi se u mnogim biljakama. Kada vrećicu prelijete vrućom vodom samo se mali dio tanina oslobađa. Ipak, kada dodatno stišćete vrećicu u vodi se oslobađa sve više tanina što čaju daje pregorak okus i zato vam vjerojatno takav čaj neće biti ukusan.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!