Oglas

Znanstvenik podijelio pet namirnica koje ne preporučuje: "Nisu vrijedne rizika"

author
N1 Info
04. lis. 2022. 22:35
brza hrana, burger, krumpirići
Photo by <a href="https://unsplash.com/@jonathanborba?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Jonathan Borba</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/fast-food?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a> | Photo by <a href="https://unsplash.com/@jonathanborba?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Jonathan Borba</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/fast-food?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Britanski znanstvenik specijaliziran za zdravlje crijeva, koji se na TikToku predstavlja kao @mrguthealth, otkrio je kojih pet namirnica su najgore za zdravlje crijeva jer najčešće uzrokuju trovanje hranom. Njegov popis uključuje kamenice, pakirane salate, nedovoljno pečene goveđe burgere, sushi stariji od dva dana i klice.

Oglas

"Izbjegavam ovu hranu jer ona najvjerojatnije uzrokuje trovanje, koje povećava rizik od dugotrajnih problema s crijevima kao što je akutni gastroenteritis", rekao je.

Prema njegovim riječima, od akutnog gastroenteritisa pati jedna od sedam osoba. Kamenice naziva "filter hranom koja skuplja sve, uključujući i bakterije". Za klice ističe da se uzgajaju u toplim uvjetima i da se obično ne obrađuju termički. Zbog toga smatra da nisu vrijedne rizika, kao ni pakirane salate koje smatra najopasnijima.
"22 posto svih trovanja hranom u SAD-u u posljednjem desetljeću bilo je povezano sa salatama. Plodovi mora čine samo šest posto svih slučajeva", objasnio je te pozvao kupce da kupuju svježu, neopranu salatu i operu je prije konzumacije, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama