Napravite najukusniji zeleni pesto za tjesteninu od svega nekoliko sastojaka

Brzinski obrok gotov u svega nekoliko minuta.
Tjesteninu volimo na sve načine, a pogotovo kada sami pripremamo savršen pesto s kojim će se sljubiti svi nama najdraži okusi.
Novi list predlaže brzi zeleni pesto s limunom gotov u svega petnaest minuta.
Sastojci
- 350 g tjestenine
- ½ manje glavice brokule
- velika šaka bosiljka
- velika šaka špinata kojeg ste oparili u kipućoj vodi, a potom ohladili i pustili da se ocijedi višak vode
- 4 čajne žlice pinjola
- 1 režanj češnjaka
- 6 čajnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- velika šaka graška (kojeg ste prethodno skuhali)
- 3 čajne žlice naribanog parmezana
- 3 čajne žlice krem sira
Postupak
Tjesteninu skuhajte sukladno uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, skuhajte brokulu u kipućoj i slanoj vodi. Iscijedite ju i potom stavite u blender zajedno sa špinatom i bosiljkom te dobro usitnite.
Umiješajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje, grašak, pinjole, parmezan i krem sir te začinite po želji.
Nakon što ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala.
Tjesteninu vratite u posudu za kuhanje i dodajte pesto zajedno s malo vode koju ste stavili sa strane.
Pomiješajte, provjerite odgovaraju li vam svi začini te treba li dodati još koji i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare