Ovu grešku mnogi rade dok kuhaju čaj, a ona mijenja okus ovog toplog napitka

Lifestyle 15. svi 202408:22 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Iako priprema čaja ne zahtijeva posebno umijeće, ljudi na različite načine pripremaju ovaj popularni topli napitak. No, jedna uobičajena metoda zapravo može uništiti okus vašeg čaja.

Naime, cijeđenje vrećice čaja navika je koju bismo svi trebali odbaciti. Angela Pryce, koja radi za čajarnicu Whittard, ističe da to nikako ne bismo smjeli raditi jer vrećica može puknuti i sadržaj završi u šalici. Ali, to nije jedini razlog.

#related-news_0

“To može učiniti i vaš čaj gorkim zbog otpuštanja taninskih kiselina. Umjesto toga, pažljivo ih uklonite nakon tri do pet minuta kuhanja”, objasnila je.

Također, nedavno se pojavio trend koji ističe da čaj možete kuhati u mikrovalnoj pećnici. No, ni to ne biste trebali činiti, pogotovo ako podgrijavate hladnu šalicu čaja.

Čaj voli svježe prokuhanu vodu bogatu kisikom, a ustajala voda negativno će utjecati na vaš napitak.

Inače, čaj je jedan od najpopularnijih toplih napitaka na svijetu, a njegova svakodnevna konzumacija ima brojne zdravstvene dobrobiti. Osim što pomaže ugrijati se u hladnim danima ili unijeti veću količinu tekućine u organizam, pomaže u regulaciji probave i kod brojnih zdravstvenih problema poput urinarnih infekcija i slično, piše klix.ba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!