Proklijali luk: Je li siguran za jelo?

Cooking 02. tra 202407:01 0 komentara
Pexels

Luk je glavna namirnica u kuhinjama diljem svijeta. Ali jeste li znali da je proklijali luk ne samo siguran za jelo, već može biti i vrlo hranjiv?

Klice luka mogu biti svjež, pikantan dodatak jelima, prenosi Danas.

Ako vam je luk niknuo, možete ga posaditi u rahlu zemlju, samo pazite da ga ne zakopate preduboko. Redovito zalijevanje je ključno jer luk uspijeva u vlažnom okruženju.

Nakon što sazrije, a peteljka mu se osuši i požuti, spremna je za berbu. Kulinarske mogućnosti s lukom gotovo su neograničene!

Proklijali luk, iako na prvi pogled nije uvijek najatraktivniji, jelima može dati jedinstven okus i hranjivu vrijednost. Dakle, ako vam je luk niknuo, nemojte ga bacati u smeće. Siguran je za jelo i može uvelike poboljšati vaša jela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!