Recept za kolač s jabukama i kiselim vrhnjem

Cooking 16. velj 202407:23 0 komentara
Pexels

Jednostavne stvari često su i najbolje, a takav je slučaj i s ovim brzim kolačem od jabuka. Nevjerojatno je sočan, a tajna njegove sočnosti je u kiselom vrhnju, piše Miss7.

Ne mora svaka slastica biti komplicirana i zahtjevna za pripremu. Nekad su najbolje stvari one koje su najjednostavnije, a takav je i ovaj brzi kolač od jabuka, prepun okusa, sočan i neodoljiv.

Sastojci

– za kolač:

100 g maslaca

200 g šećera

2 jaja

1 žličica vanilije

250 g brašna

1 žličica sode bikarbone

1 žličica praška za pecivo

¼ žličice soli

250 ml kiselog vrhnja

2 šalice narezanih jabuka (1 šalica = 250 ml)

– za nadjev:

150 g smeđeg šećera

3 žlice otopljenog maslaca

1 žličica cimeta

80 g nasjeckanih oraha

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Premažite maslacem pleh za pečenje (pravokutnih dimenzija cca 20 x 30 cm ili veći okrugli kalup za torte).

Pomiješajte sastojke za nadjev.

Najprije izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu i postepeno dodajte jaja, jedno po jedno.

U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke – brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.

U smjesu jaja, šećera i maslaca dodajte naizmjenično dio suhih sastojaka pa dio vrhnja.

Lagano miksajte dok se sastojci ne sjedine.

Ubacite jabuke narezane na kockice i promiješajte drvenom žlicom.

Prelijte u pripremljenu posudu za pečenje, pospite pripremljenim nadjevom i pecite 35-40 minuta.

Provjerite čačkalicom je li kolač gotov. Kolač prije posluživanja možete posuti šećerom u prahu, ali nije nužno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!