Kao odličan prilog ili pak sjajna zdrava večera, špinat je odlično jelo koje mnogi obožavaju. No, važno je znati da kvaliteta špinata može značajno utjecati na okus i hranjivu vrijednost jela. Stoga, za pripremu najfinijeg špinata, potrebno je obratiti pažnju na odabir svježeg špinata i koristiti kvalitetne sastojke, piše Simply Recipes.
Ako želite ovaj omiljeni prilog pripremiti na malo drugačiji način, ovo je savršen recept za vas!
Sastojci:
500 grama svježeg špinata
2 žlice maslaca
2 češnja češnjaka
Sol i papar po ukusu
1/4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
2 žlice soka od limuna
2 žlice kiselog vrhnja
1/4 šalice naribanog parmezana
Priprema
Operite svježi špinat i osušite ga papirnatim ručnikom. Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani češnjak u tavu i pirjajte dok ne postane mirisan. Dodajte špinat u tavu i dinstajte ga dok se ne ugrije i blago povene. Začinite solju i paprom po ukusu. Dodajte temeljac i sok od limuna i kuhajte na laganoj vatri dok se ne reducira za 1/3, piše Simple Recipes.
Maknite tavu sa štednjaka i umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite toplo, posuto naribanim parmezanom. Ovaj recept za najfiniji špinat je ukusan i bogat okusom. Korištenje svježeg špinata je ključ za najbolji okus, dok dodavanje kiselog vrhnja daje kremastu teksturu. Ovaj prilog može se poslužiti uz različita jela kao što su meso, riba, tjestenina ili riža, prenosi Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare