Juha se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku, no ova krem juha od špinata može biti i zaseban obrok, i to stvarno ukusan...
Ukusna i krem juha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napravite veliku količinu, slobodno zamrznite višak. Okus juhe zamrzavanjem ostaje netaknut, piše Miss7.
Sastojci
Suncokretovo ulje 1 žlica
Luk 1 kom
Špinat 500 g
Brašno 5 žlica
Povrtni temeljac 600 ml
Mlijeko 400 ml
Sol
Crni papar
Kiselo vrhnje 4 žlice
Češnjak 1 režanj
Postupak
U velikoj posudi na ulju prodinstajte nasjeckani crveni luk. Dodajte temeljac i vodu i pustite da prokuha.
Posolite i popaprite prema ukusu. Odvojite 5 žlica mlijeka u brašno te promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
Ostatak mlijeka dodajte u juhu i pustite da prokuha. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru, izblendajte štapnim mikserom i postepeno sipajte mješavinu brašna i vode dok ne postignete željenu gustoću.
Kod posluživanja u tanjur dodajte žlicu kiselog vrhnja i sjeckanog češnjaka.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!