Ova jednostavna juha pruža dozu vitamina.
Zimi nema ukusnijeg obroka nego topla gusta juha koja grije i pruža energiju. Ako ste već iskoristili sve svoje recepte, Novi list preporuča jedan odličan i zdrav recept koji će vam pružiti svu potrebnu dozu vitamina.
Sastojci
– 15 ml maslinovog ulja
– 200 g luka, grubo narezanog
– 200 g mrkve, grubo nasjeckane
– 150 g štapića celera, grubo narezanih
– 2 konzerve rajčica
– 160 g cvjetače
– 2 konzerve graha po izboru
– 190 g pesta
– Sol i papar
– 40 g pinjola
– 12 listića bosiljka
Priprema
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, mrku i celer i sve pirjajte oko pet minuta. Dodajte rajčicu iz konzerve. U jednu konzervu dodajte vode i nju stavite također u smjesu. Ostavite da juha kuha oko 10 minuta na umjerenoj vatri.
Dodajte sitno narezanu cvjetaču i sve kuhajte još pet minuta. Dodajte grah i ostavite dodatnih pet minuta. Sklonite sa štednjaka i u smjesu dodajte pola pesta.
Prilikom posluživanja, dodajte po žličicu pesta, malo pinjola i par listova bosiljka.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!