Recept za zimsku juhu s pestom

Cooking 31. sij 202408:15 0 komentara
Unsplash

Ova jednostavna juha pruža dozu vitamina.

Zimi nema ukusnijeg obroka nego topla gusta juha koja grije i pruža energiju. Ako ste već iskoristili sve svoje recepte, Novi list preporuča jedan odličan i zdrav recept koji će vam pružiti svu potrebnu dozu vitamina.

Sastojci

– 15 ml maslinovog ulja

– 200 g luka, grubo narezanog

– 200 g mrkve, grubo nasjeckane

– 150 g štapića celera, grubo narezanih

– 2 konzerve rajčica

– 160 g cvjetače

– 2 konzerve graha po izboru

– 190 g pesta

– Sol i papar

– 40 g pinjola

– 12 listića bosiljka

Priprema

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, mrku i celer i sve pirjajte oko pet minuta. Dodajte rajčicu iz konzerve. U jednu konzervu dodajte vode i nju stavite također u smjesu. Ostavite da juha kuha oko 10 minuta na umjerenoj vatri.

Dodajte sitno narezanu cvjetaču i sve kuhajte još pet minuta. Dodajte grah i ostavite dodatnih pet minuta. Sklonite sa štednjaka i u smjesu dodajte pola pesta.

Prilikom posluživanja, dodajte po žličicu pesta, malo pinjola i par listova bosiljka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!