Koliko puta ste, nakon brzinskog brisanja ruku ili pulta, nehajno prebacili kuhinjsku krpu preko otvorenih vrata pećnice? Ako ste pomislili "pa stalno", niste jedini.
No iako ova navika djeluje praktično, zapravo može biti prilično problematična – i to iz više razloga.
Sigurnost
Pećnica se zagrijava, a tekstilna vlakna kuhinjske krpe lako se mogu zapaliti ako dođu u dodir s vrućim zrakom ili površinama. Požari u kuhinji često počinju zbog nepažnje, a vruća pećnica i zapaljiva tkanina nisu dobar spoj.
Higijena
Kuhinjske krpe upijaju vlagu, masnoće i bakterije, a ostavljanjem na vratima pećnice mogu kontaminirati površine s kojima dolaze u dodir. Ako istom krpom brišete ruke, zatim je položite na pećnicu, a potom njome obrišete tanjure – nesvjesno širite bakterije po cijeloj kuhinji.
Nepraktičnost
Tu je i praktična strana priče – krpa na vratima može smetati pravilnom zatvaranju pećnice, što može utjecati na rad uređaja i povećati potrošnju energije. Također, može lako skliznuti i pasti na pod, a nitko ne voli podizati prljavu krpu netom prije posluživanja obroka, piše Zadovoljna.hr.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas