WHO potvrdila: Slanina, šunka i kobasice mogu uzrokovati rak

author
N1 Info
26. lis. 2015. 13:24
>
13:27
file6481243652295
Morguefile | Morguefile

Stigla je i službena potvrda informacije koja je ovih dana uznemirila brojne konzumente sušenih mesnih proizvoda. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) potvrdila je da slanina, šunka i kobasica - povećavaju rizik od obolijevanja od raka

U njihovom izvješću navodi se da 50 grama sušenog mesa dnevno - što je manje od dvije kriške slanine - povećavaju šansu za razvoj raka debelog crijeva za 18 posto, prenosi BBC.

Napominje se i da se rizik od raka povećava s povećanjem unosa te vrste mesa.

Navodi se i da je crveno meso po sebi samo "vjerojatno kancerogeno", ali da za to postoji malo dokaza. Međutim, WHO ističe i da meso ima i svoje prednosti, kada je u pitanju zdravlje.

Mesne prerađevine su zapravo meso koje je modificirano kako bi mu se povećao rok trajanja i da bi mu se izmijenio okus, kako dodavanjem začina i soli, kako putem dimljenja.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama