700 učenika nije u školi zbog problematičnog dječaka. Oglasili se roditelji

Vijesti 07. lis 202412:50 0 komentara
Sanjin Strukic /Pixsell

Nastavlja se mučna situacija u osnovnoj školi u Zagrebu, u koju je premješten dječak zbog kojeg se u prethodnoj ispisao cijeli razred. Učenici s kojima bi sada trebao pohađati četvrti razred ni danas neće doći u školu.

Podršku roditeljima i učenicima pružili su i mnogi drugi, pa danas na nastavi nije oko dvije trećine učenika ostalih razreda škole koju pohađa gotovo 1000 učenika.

U školu nije došlo 700 učenika, javlja HRT. Roditelji ističu da se bore za prava svoje djece, ali i problematičnog dječaka kojem je nužna stručna pomoć.

Roditelji su odlučili o ovom slučaju progovoriti za medije.

Otac učenika: Želimo da učionica bude mjesto nulte tolerancije za fizičko i verbalno nasilje

“Naša djeca već drugi dan neće pohađati nastavu. U znak podrške su nam se pridružili većina ostalih razreda škole. Ono što očekujemo jest da dobijemo odgovore na pitanja koja smo putem medija poslali i koja smo iskomunicirali prema ravnatelju. Nadamo se da će već danas na sastanku vijeća roditelja ćemo dobiti neke konkretne informacije. Ponavljamo, nemamo nikakvu informaciju o cijeloj situaciji.

Djeca od 10 godina su nama prenijela što su primijetila, a mi smo na to reagirali i želimo ih zaštititi. Mi želimo da učionica bude mjesto rada, druženja i učenja, a ne neko mjesto gdje će se oni morati boriti, opravdavati i stalno razgovarati o nekim problemima s učiteljicom.

Mi želimo da učionica bude mjesto nulte tolerancije za fizičko i verbalno nasilje. Na tome ćemo ustrajati. Stručne službe moraju dati odgovor i nama to omogućiti”, rekao je otac učenika za medije.

Odvjetnik roditelja: Mislimo na nije odrađeno ništa

“Mislimo da zapravo nije odrađeno ništa. Na taj način zapravo dijete se seli, a problem ostaje. S obzirom na to da je bilo javno poznato da je bilo problema u prethodnoj školi, smatramo da je roditelje trebalo pripremiti da se dijete uključuje u sustav, da roditelji mogu pripremiti svoju djecu, ali i da je djecu trebalo adekvatno stručno pripremiti, ako je procjena bila stručna da dijete može pohađati redovno obrazovanje. To nama za sad nije poznato”, rekao je za HRT Klaudio Čurin, odvjetnik grupe roditelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!