Kovačić za N1: Ovu državu vodi Vlada, ne Vijeće za suradnju

Vijesti 02. ožu 201619:24 > 19:25
N1

Partneri iz vladajuće koalicije ne mogu se složiti niti oko toga funkcionira li Vijeće za suradnju ili ne. Dok Darinko Kosor iz HSLS-a kaže da ne funkcionira, Ivan Kovačić iz MOST-a rekao nam je drugu priču.

“Vijeće funkcionira, ono što smo dogovorili je sad na Vladi da stavi u funkciju, nadam se da će u petak na sjednici biti izabrani svi pomoćnici i zamjenici ministara, i to je to. Onda idemo dalje”, rekao je Kovačić u srijedu za N1.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i član Vijeća za suradnju ustvrdio je pak da Vijeće ne funkcionira i da se već tri tjedna nije sastalo. Objasnio je da o tome zašto je to tako treba pitati koordinatore Vijeća, Milijana Brkića iz HDZ-a i Ivana Kovačića iz Mosta. Kovačić kaže da nema više razloga za sastanke jer sad čekaju da Vlada kaže svoje.

“Mi smo načelni okvir odnosa dogovorili, i ostavili na Vladi i premijeru da odaberu svoje pomoćnike i zamjenike.”

Na pitanje podržavaju li u MOST-u Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja, Kovačić je rekao da podržavaju, i da na Vijeću za suradnju nisu uopće razgovarali o kandidatima.

“MOST nema problem s Brkićem kao kandidatom, sve je prepušteno premijeru, a nakon toga će se očitovati MOST i dati službeno mišljenje.”

Rekao je i da će se Vijeće sastajati po potrebi, jer ovu državu vodi Vlada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.